Îngrijirea lemnului

În articolul anterior discutam despre tipuri de mobilier care merită cumpărate și adăugate în decorul casei tale, spuneam că, în cazul în care ești proprietar și închiriezi succesiv locuința, o mobilă de înaltă calitate te poate ajuta atât estetic cât și practic. Întotdeauna cel mai bun material din care se confecționează piesele de mobilier este lemnul.

Întrucât lemnul este un material cu multiple caracteristici tehnice și de ordin estetic benefice, lemnul este utilizat dintotdeauna în domeniul construcțiilor, amenajărilor interioare și de fabricare a mobilei.

Datorită utilizării masive a produselor de întreținere a lemnului, producătorii de soluții protectoare sunt în căutarea unor rețete care să îmbunătățească permanent formulele de fabricare de chit pentru lemn care sporesc rezistența împotriva acțiunilor mecanice și factorilor exteriori.

Aspectul natural al lemnului poate fi întreținut o lungă perioadă de timp în cazul în care se respectă câteva recomandări de întreținere și retușare atunci când este cazul.

Care sunt cele mai importante caracteristici care diferențiază un chit de lemn de calitate de unul de calitate slabă:

în compoziție prezintă fibre de lemn specifice caracteristicilor mecanice și estetice ale lemnului;

-plasticitatea specifică care facilitează aplicare cu ajutorul unei spatule pe toate suprafețele de lemn;

nivel de aderență ridicat, suprafețele trebuie curățate corespunzător înainte de aplicarea chitului;

se usucă repede;

conține rășini care îi conferă vâscozitate, elasticitate și flexibilitatea prelucrării;

raportul calitate – preț;

conține substanțe și elemente ecologice.

Ulterior, după uscarea materialului aplicat, suprafețele etanșate sunt rezistente la acizi și la apă, asigură stabilitatea termică și dinamică și nu sunt toxice.

Recomandări

Înainte de aplicare este preferabil să curățați complet suprafețele de praf, murdărie și alte reziduuri depuse (grăsimi, pete de ulei)

Dacă nu este urmat acest sfat, chitul aplicat nu va adera corespunzător si exista riscul sa se exfolieze.

Chiturile de lemn sunt utilizate pentru mascarea imperfecțiunilor, pentru astuparea crăpăturilor și găurilor și pentru retușarea suprafețelor mari de lemn sau de zidărie, atât la interior, cât și la exterior.

După aplicarea chitului, suprafețele pot fi șlefuite, tăiate sau lăcuite facil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *