Ce mobilă alegem?

Este convenabilă investiția într-o mobilă de calitate care înseamnă utilizare pe termen lung, mai ales în cazul în care dai spre închiriere un apartament, cu toate acestea, foarte multe persoane își schimbă mobila în doar câțiva ani, iar asta pentru că nu știu cum să o îngrijească în mod corect astfel încât aceasta să aibă o viață mult mai lungă, fără a fi afectată de timp și utilizare.

Mobila poate fi realizată din PAL, MDF, lemn masiv sau sticlă, iar fiecare material vine cu avantajele și dezavantajele sale, necesită niște tehnici diferite de curățare și îngrijire.

Mobila din PAL este sensibilă la umezeală, deci trebuie să ne asigurăm că nivelul de umiditate nu este foarte mare și nici că nu intră în contact cu mobila. Altfel, mobila din PAL va începe să se umfle ușor, lucru care îi va modifica nu doar design-ul, ci si stabilitatea.

Utilizează lavete fine din bumbac sau din microfibră pentru scoaterea petelor mai încăpățânate și ține cont că produsele naturale sunt de mare ajutor în îngrijirea mobilei. mâia poate să facă diferența, la fel ca si bicarbonatul de sodiu sau oțetul alb, în combinație cu apa. Evită folosirea spirtului sau dizolvantului, deoarece vor afecta în mod negativ suprafața mobilei tale.

E bine de știut că mobila din MDF este mai pretențioasă decât cea din PAL, aceasta necesitând o mai mare atenție când vine vorba de curățare. Acest lucru se datorează faptului că în funcție de tipul mobilei, poate fi rezultatul unei combinații de PAL și MDF, deci fiecare suprafață va fi tratată diferit, în funcție de materialul care predomină.

În orice caz, MDF-ul este mult mai rezistent la apă, deci în cazul său putem folosi o cârpă moale pe care o umezim ușor cu apă. De asemenea, soluția de curățat geamurile poate fi și ea folosită cu succes în cazul acestuia.

Mobila din lemn masiv este cea care ar trebui să se bucure de cea mai mare atenție din partea ta pentru că, nă la urmă, aceasta este cea mai scumpă pe care o poți cumpăra. Prin urmare, trebuie ca investiția ta să merite și să poată fi folosită o perioadă cât mai mare de timp fără a da nici măcar vagă impresie că nu e nouă.

Chiar de la început spuneam că nu îți recomand să amplasezi pe aceasta obiecte care pot să o păteze sau deterioreze în vreun fel. De asemenea, în ceea ce privește curățarea sa, tot ce ai nevoie este de un pămătuf cu care să ștergi praful. Evită soluțiile cu substanțe chimice, alcoolul și alte soluții care nu te vor ajuta oricum deloc în întreținerea acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *