Redecorarea casei tale închiriate

Pentru că aproape orice lucrare de renovare a casei poate aduce un suflu nou locuinței, oferindu-i un aspect plăcut, curat, ordonat și adaptat preferințelor și nevoilor tale. Vei avea satisfacția unui proiect realizat de tine dacă optezi să o faci singur, și vei reuși chiar să economisești ceva bani. Renovarea unei locuinței poate fi un proces obositor, indiferent de cine este executată, fiind și o operațiune costisitoare.

Este bine să te informezi corect și să iei în calcul cheltuielile care te așteaptă și riscurile la care te supui, respectiv greșelile pe care să le eviți pentru a evita orice fel de riscuri.

Pentru renovarea locuinței trebuie să investești timp și bani, pe perioada lucrărilor te vei lipsi puțin de confortul casei, mai ales dacă continui să stai în locuința respectivă, și nimic nu îți poate garanta că lucrarea finală este așa cum ți-o dorești sau cum ai planificat-o.

În primul rând- studiază spațiul!

Studiază  bine locuința înainte de a da start lucrărilor ma ales că de abia te-ai mutat, nu te aventura mânat de nerăbdare sau de entuziasm! Îți recomand să te consulți cu o cunoștință, un prieten sau chiar un arhitect sau un designer pentru a-și da cu părerea despre încăperi, despre planul de renovare, detaliile de execuție și, în definitiv, despre întreaga clădire. Ia în considerare  totul, începând de la lumină, rețeaua de instalații, acoperișul, zidurile.

Analizează situația din toate privințele!

Analizează, pas cu pas, ce presupun lucrările pentru că este important să știi ce anume poți face de unul singur și când anume să apelezi la munca unui specialist.

Ține cont de planurile casei, observă totul, fă corect măsurătorile care se impun, compară cu ceea ce este în realitate și cu ceea ce vrei să schimbi. Există unele situații în care este posibil să simți că nu poți face față singur. Tocmai pentru a cunoaște toate detaliile tehnice este nevoie de o apreciere realistă a întregului proiect, fiind pregătit pentru toate aceste riscuri.

Mobilierul trebuie ales în funcție de stil!

Axează-te pe un stil de decorare a casei după renovare și să alegi mobilierul si decorațiunile potrivite în funcție de acesta, în acest sens poți urma sfaturile unui designer care te poate ghida. Nu te ambiționa să le potrivești singur și nu ceda impulsului de a cumpăra obiecte de mobilier la întâmplare. Stilul casei trebuie să fie unul unitar, așadar orice achiziție trebuie să urmeze un anume plan.

Gândește-te la situațiile neprevăzute!

După ce ai studiat situația și ai luat în calcul tot ceea ce presupune renovarea,  fă-ți și un plan de rezervă pentru că mereu, oricâte măsuri de siguranță ți-ai lua, nu poți evita pe deplin situațiile neprevăzute. De aceea, în cazul în care simți că lucrurile de depășesc, asigura-te că există o echipă sau un specialist dispus să te ajute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *