Plantele în apartmentul închiriat

Mai multe cercetări desfășurate chiar de oamenii de știință de la NASA atestă că majoritatea plantelor de apartament elimină până la 87% din toxinele din aer, filtrează poluanții și dioxidul de carbon, eliberează oxigen și reglează nivelul umidității aerului, îmbunătățindu-i calitatea, acestea sunt adjuvanți adesea neglijați în procesul de purificare a aerului din interior.

Se recomandă ca la fiecare 8 metri pătrați ai casei să existe câte o plantă, în condițiile în care înălțimea încăperii este de 2,5 metri (de la podea la tavan), acest lucru însemnând că ar fi nevoie de două sau trei plante  într-un living de dimensiuni obișnuite.

Acestea pot fi integrate cu succes în decorul camerei, o va readuce la viață și vor face ca experiența locuirii în casă să fie una cât mai plăcută, având în vedere frumusețea și aspectul extrem de interesant al multora dintre ele, va fi o încântare să îți umpli casa de plante. Deși casele închiriate pot fi mici și ai o mulțime de restricții privitoare la redecorare, cu siguranță nu va fi interzisă decorarea cu plante.

Cum alegi benefic plantele pentru apartament?

Având în vedere că cele trei toxine principale de uz casnic sunt: benzenul, formaldehida și tricloretilena, substanțe chimice cancerigene, utilizate în fabricarea substanțelor și a materialelor sintetice care elimină gaze reziduale din materialele noi pentru o anumită perioadă de timp (uneori chiar și câțiva ani, în funcție de produsul în cauză) te poți gândi la decorarea cu plate ca la o salvare. Urmează următoarele sfaturi pentru a completa decorul cu plante potrivite luând în considerare atât spațiul cât și necesităților acestora.

1.       Poți alege câte o plantă de 25-30 cm la fiecare 9 metri pătrați din casă pentru purificarea mai eficientă a aerului, pentru a le îngriji corespunzător consultă cât mai multe ghiduri de îngrijire a plantelor pentru a verifica cele mai exacte și actualizate informații.

2.       Pentru că numele comune pot varia, asigură-te că te documentezi cu privire la  planta în cauză după denumirea botanică pentru ca aceasta să își îndeplinească misiunea pentru care ai achiziționat-o.

3.       Cel mai important e să iei în considerare locul în care vei plasa plantele și cantitatea de soare de care au nevoie, pentru a te asigura că acestea vor prospera în acea zonă.

4.    Notează necesarul de apă precum și alte cerințe, astfel încât să poți păstra un echilibru în îngrijirea lor și șterge de praf frunzele fiecărei plante cu o cârpă umedă pentru a le asigura o absorbție adecvată a particulelor din aer și a toxinelor.

5.    Ori de câte ori este posibil, strânge apă de ploaie pentru plantele pentru că toate tipurile de plante de apartament prosperă cel mai bine cu surse naturale de apă, păstrează solul plin cu compost bogat sau ceai de compost. Evitați îngrășămintele non-organice sau sintetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *