Cum decorăm casa în care abea ne-am mutat?

Dacă te regăsești în situația în care decorul casei închiriate de tine nu te satisface te poți folosi de o multitudine de elemente de decor, însă, cu toți știm că până la urmă funcționalitatea e mai importantă, întrucât, în primul rând, este vorba despre o casă închiriată și în al doilea rând, în general, amenajarea trebuie să fie și practică.

Cum abordezi sufrageria?

Fiind primul spațiu pe care îl vedem când intrăm în orice apartament sau casă, este important ca decorul să fie unul primitor, totodată, asta nu înseamnă că trebuie să investești toți banii pe mobilier. Gândește-te la elemente deosebit de vitale, cum ar fi o canapea și niște scaune moderne sau chiar fotolii.

Trebuie să te gândești de la început cât de mult vei folosi acel spațiu, cât de comod îți dorești să fie, cum urmează să îl decorezi, prin urmare, să-ți faci un plan, un plan destul de dificil de construit. Tocmai de aceea, cea mai bună opțiune este o canapea neutră, având în vedere că poți adăuga ulterior o a doua canapea sau diverse scaune, practic nu anulezi orice posibilitate de a merge cu decorul într-o zonă anume, oricare ar fi aceea.

În spațiului mobilat accentele pot da multă personalitate, prin urmare, alege stiluri clasice pe care nu va trebui să le înlocuiești pe măsură ce stilul tău va evolua iar dacă îți displace stilul clasic din orice motiv pur și simplu optează pentru o mobilă modernă.

Pentru a oferi senzația de comoditate dar și funcționalitate ambientului poți pune o masă în mijlocul camerei, nu trebuie să faci cea mai mare investiție. Mai mult de atât poți alege o piesă cu dublă întrebuințare sau chiar să pictezi o masă de lemn la mână a doua.

Dar bucătăria?

Nu ai avea nevoie de prea multă mobilă în bucătărie, bineînțeles, este vital să te orientezi și  în funcție de spațiu, iar dacă te decizi privitor la mobilă, ia în calcul varianta mai funcțională.

Spațiile de depozitare sunt cruciale, prin urmare, un coș te poate ajuta să-ți organizezi articolele de bucătărie sau ingredientele, o masă mică pentru prepararea și servirea mâncării care să se încadreze corespunzător în spațiul disponibil și să-l transforme într-unul mai funcțional.

Cum arată camera principală?

Patul sau salteaua este cel mai important element din cameră, prin urmare, e indicat să investești în calitate acestora. Spre exemplu, o saltea poate rezista până la 8 ani, și are mare legătură cu sănătatea și odihna, tocmai de aceea e necesar să fie una de calitate.

Poți alege o saltea și poți crea o tăblie,  poți amesteca diverse corpuri de mobilier în cameră, noptieră este necesară, de asemenea și  prin intermediul acestei piese poți da dovadă de creativitate. Este bine să-ți cumperi una cu spațiu de depozitare, mai ales dacă nu ai un dulap mare.

 Cum trebuie să arate baia?

Un alt spațiu în care vei avea nevoie de mobilier extra, dar poate fi funcțional, chiar dacă nu sunt necesare, cu timpul le poți folosi pentru a organiza și decora mai bine spațiul. Un scaun sau o bancă, un dulăpior pentru depozitare sunt câteva dintre opțiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *