Cum amenajez balconul?

 

De abia te-ai mutat cu chirie într-un nou apartament iar balconul tău este gol sau folosit doar ca spațiu de depozitare, plin de cutii? Balconul poate fi cu ușurință cea mai interesantă parte a unei locuințe, dacă investești puțin timp și creativitate în decorul său, indiferent de forma sau dimensiune sa, dacă ai un balcon îngust sau unul lung, dacă este închis sau deschis, iar rezultatul va merita orice efort.

Primul pas în amenajarea balconului este să te gândești ce tematică ți-ai dori să aibă încăperea. Dacă îți dorești un ambient relaxant, cu pietre decorative, bambus și uleiuri aromate care să te facă să te simți ca la spa sau poate preferi să fii înconjurată de flori plantate de tine. Trebuie să ai clar în minte direcția pe care vrei să o urmezi atunci când alegi fiecare piesă de mobilier în parte pentru că odată ce ai stabilit cum ar trebui să arate terasa la care visezi, poți să începi să pui piesele de puzzle cap la cap.

Cum va arăta podeaua?

Evită cimentul gri și nu te teme să îl acoperi cu lemnul special pentru terasă, care va avea un efect cald și primitor. Gândește-te la dalele din lemn de eucalipt care sunt extrem de practice și le poți folosi fie pentru a acoperi întreaga podea, fie pentru a delimita o anumită zonă. Această pardoseală te duce cu gândul la zilele însorite petrecute pe terasă, în aer liber și pentru a accentua acest sentiment, completează cu un o masă și câteva scaune de grădină.

Bineînțeles, pentru un aspect mai modern, parchetul sau gresia ți-ar putea servi mai mult interesele întrucât parchetul oferă o senzație de continuitate a locuinței, iar gresia este extrem de practică, ușor de întreținut sau de curățat. Aceste doua opțiuni se potrivesc mai bine unui stil modern, poate chiar minimalist, care asigură confort și funcționalitate.

Cum alegi mobilierul?

Pentru a simți că designul balconului tău aduce o notă de unicitate, cel mai indicat este să ai anumite piese de mobilier personalizate, cum ar fi  o bancheta din lemn sau din metal, dispusă de-a lungul ferestrei, de la un capăt al peretelui la altul și accesorizată cu saltele și cu pernuțe oferă un prilej excelent de relaxare în timp ce admiri peisajul. Poți apela la ajutorul unui serviciu de mobilă sau poți construi chiar tu piesele necesare.

Cum decorăm pereții?

Poți să experimentezi referitor la pereții balconului cu materiale precum cărămidă, lemn sau piatră pe unul sau mai mulți pereți întrucât vor crea un efect vizual plăcut sau ar putea delimita spațiul în mai multe zone cum ar fi cea de relaxare, cea de grădinărit și zona de depozitare. Poți folosi și tapet care să imite aceste materiale în cazul în care urmărești o abordare mai economică.

Cum alegi accesoriile?

Orice spațiu poate părea prea gol și dezolant fără accesorii, lăsând impresia de muncă neterminată. Astfel, covorul ales cu meticulozitate, măsuța, scaunele, lumânărele sau luminițe mici, estetice pot crea o atmosferă total diferite. Dacă vrei să creezi în balconul tău un loc rupt de realitate poți folosi pernuțe colorate, tablouri care îmbracă perfect pereții, de asemenea, un pont bun ar fi adăugarea unor draperii, având un aspect mult mai elegant decât în cazul utilizării unui set de jaluzele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *