Cum amenajăm casa folosindu-ne de detalii

 

Fiecare dintre noi a trecut prin prima renovare, amenajare a casei. În cazul în care de obicei, locuiești în chirie înseamnă că treci regulat prin acest proces. Nu trebuia să te îngrijorezi, unele idei de amenajare nu cer nici efort și nici planificare financiară: sunt simple, deloc costisitoare și de efect.

Cu toți cunoaștem filozofia americană conform căreia Dumnezeu există în micile detalii lucru care sugerează că în compunerea oricărei imagini de ansamblu, detaliile aparent nesemnificative sunt cele mai importante.

Acum însă,  mulți designeri preferă să caute soluții neconvenționale, căi ocolitoare, să recondiționeze obiecte vechi și să creeze cu propriile mâini elemente decorative și mici piese de mobilier, o astfel de abordare fiind cea care dă personalitate unei case și care ține bugetul sub control.

Pune accent pe completare.

Poți vopsi ușa de la intrare într-o nuanță compatibilă cu cea a pereților, dar care nu poate fi ignorată prea ușor, așadar poți folosi o culoare intens, nu îți recomand să te îndrepți spre culori stridente, însă te poți inspira de la vinurile de Burgundia, sau poți alege galbenul, în timp ce tocul pentru ușă poate fi gri sau alb.

Iluminarea și aspectul corpurilor de iluminat.

 Renunță la becurile cu halogen și instalează becuri cu LED în interior casei care vor îmbunătăți semnificativ atmosfera din locuință prin obținerea unei lumini albe caldă, potrivită pentru citit, dar și pentru serile romantice, dar și economia de energie.

Aspectul pardoselii

Poți să dai un suflu total diferit dacă renovezi și lăcuiești pardoselile și suprafețele din lemn, poți alege un lac ecologic, care protejează culoarea lemnului și oferă rezistență la pete și zgârieturi.

Aspectul mobilei.

De asemenea, poți recondiționa atât mobilierul și obiectele vechi după cum sugerează mulți designeri și arhitecți, care preferă să dea o nouă viață pieselor vechi nu doar pentru că este un mod prin care își testează creativitatea, dar și pentru că moda a spus adio unor stiluri decorative deosebit de frumoase, care merită recuperate. În Italia și Franța vom întâlni frecvent case cu mobilier recondiționat spre exemplu.

Pereții stau la baza decorului.

Poți alege să vopsești într-o culoare diferită un singur perete, în living sau dormitoare, culori potrivite se regăsesc în paleta nuanțelor închise de roșu, gri, verde sau chiar înlocuirea vopselei cu tapet, doar pentru această porțiune.

Pentru a da  întregii case un aer rustic, instalează jaluzele interioare din lemn, care oferă un aspect natural sau elegant, dacă lemnul este vopsit în alb, gri deschis sau bleu.

Plantele pot transforma orice casă.

Dacă nu ai plante în momentul de față sau ți se pare dificil să le îngrijești, poți alege plante care nu solicită prea mult efort și atenție. Poți suplimenta numărul ghivecelor cu plante și să adaugi regulat flori proaspete pe măsuța din living.

În balcon sau  pe terasă, folosește un suport vertical din lemn, încăpător pentru un număr mai mare de ghivece, dacă este pasionat de grădinărit poți crește și plante aromatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *