Ce stil să adopți în sufragerie?

Ești din nou în acea perioadă când de abia te-ai mutat și îți dorești să redecorezi sufrageria? În momentul de față orice modificare excentrică, avangardistă, care se aliniază unui trend aflat în ascensiune liberă sau de care avem nevoie pentru că au apărut lucruri noi în interesele din viața noastră trebuie totuși să treacă de testul de estetic, potrivit și practic.

A devenit o obișnuință să ne pictăm pereții în alb sau, oricum, în culori deschise și să pigmentăm apoi interiorul folosind culori mai speciale pentru mobilă și decorațiuni. Dacă ai un suficient curaj, poți recrea spațiul obținând imaginea în negativ. Este soluția la îndemână prin care puteți schimba întreg aerul casei într-un mod original. Vopsiți pereții livingului într-o nuanță pe care în mod normal o considerați alarmant de închisă și apoi deschideți interiorul prin covoare, perdele, mobile și alte accesorii luminoase, care vor îmblânzi spațiul astfel creat.

Dacă ai o culoare de fundal intensă și vrei să faci efortul invers de a decora pentru a deschide prin accesorii, ești pe drumul cel bun pentru că rezultatul este un spațiu complet diferit,  într-un sens bun. Fiecare element decorativ pe care alegi să îl aduci în povestea camerei devine strălucitor și este mult mai ușor de observat. Un fotoliu, de exemplu, devine mult mai bine pus în valoare și te invită să te așezi, un covor bej încălzește locul la capacitate maximă și te îndeamnă să pășești în camera iar fiecare vază cu flori contează și atrage privirile ca un magnet.

Încearcă să adopți un stil apparent neglijat.

Sunt mulți proprietari care țin atât de mult la locuințele lor și le aranjează atât de tare, încât parcă îți vine greu să te integrezi plăcut într-un astfel de decor care arată prea încărcat și parcă nu mai creează un echilibru stilistic și per total, camerei îi lipsește elemental practice.

Totodată, există și casele în care obiectele noi se combină cu cele vechi și în care persoana care le locuiește a avut inspirația să adune diverse texturi și modele pe care le-a  alăturat aparent fără vreo preocupare aparte. Aici începe magia, totul pare integrat natural și îți dă senzația aia de confort.

Sufrageria care invită natura în casă

La momentul de față un șemineu în living nu mai reprezintă un element total nou, ba chiar poți trece drept deșuet printre prieteni atunci când anunți că vrei să îți instalezi unul. Când idea de șemineu în discuție, toată lumea este de acord că ar fi minunat, însă apoi subiectul se termină abrupt la partea de aprovizionare.  

Ideea de a muta depozitul de lemne chiar în casă și a aduce lemnele pentru foc nu este una de neglijat. De ce? O poți integra în design. Cum? Iată că niște lemne frumos stivuite de sus până jos în rafturile din apropierea șemineului devin cel mai frumos decor pentru un living. Iar când prin același living mai sunt răspândite cu generozitate plante voluminoase și înalte și pe deasupra dacă beneficiezi și de lumină naturală din belșug, care mai vine și de sus, vei simți probabil că locuiești într-o grădină boierească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *