Cum devine mai spațioasă o garsonieră?

Garsonierele sunt încă locuințele luate în considerare predominant în cazul chiriei. De obicei, cel mai neplăcut aspect privitor la acestea este lipsa spațiului. Nu îți face problem însă, garsoniera ta poate deveni la fel de spațioasă și de funcțională ca un apartament mai mare, cu condiția să înțelegi și să ții cont de limitările unui spațiu de dimensiuni mici.

În amenajarea unei garsoniere cea mai mare provocare este aceea de a valorifica spațiul cât mai bine, astfel încât să ai toată funcționalitatea necesară unei locuințe, însă fără a o aglomera și a da impresia de haos sau dezordine. În orice garsonieră mobilierul masiv va încărca inutil spațiul și nici nu îți va oferi suficiente spații de depozitare.

Important este să te îndrepți și să alegi piese de mobilier practice și ușoare, care pot fi mutate dintr-o parte în alta a camerei fără prea mult efort. Alege, mai exact, doar acele piese de care nu te poți lipsi și pune-ți la cale un plan concret legat de poziția fiecăreia în garsoniera ta. Doar astfel, vei reuși să îți decorezi locuința într-un design atractiv din punct de vedere estetic, dar fără a face rabat de la confort și funcționalitate. Un pas semnificativ este să adaugi câteva oglinzi în spațiile mici sau înguste, pentru a le face să arate mai ample și iluminate.

Culoarea pereților într-o garsonieră trebuie să urmeze coordonate simple, culorile alese trebuie să fie deschise întrucât măresc optic spațiul și îi dau un aspect aerisit sunt, tocmai de aceea pentru zugrăvirea unei garsoniere sunt recomandate albul- o culoare clasică, cu care nu ai cum să dai greș, potrivită oricărui stil de amenajare.

De asemenea, culori precum bej, gri sau verde deschis pot arăta bine în garsoniera ta, însă trebuie să ai grijă să păstrezi o coerență cromatică în alegerea mobilierului și a decorațiunilor.

Și când alegi pardoseala pentru garsoniera ta, indiferent că vrei să pui gresie sau parchet laminat, ai suficientă libertate de decizie. Alege o pardoseală în nuanțe deschise de maro, bej sau gri se va confunda cu zugrăveala și va face spațiul să pară luminos, deschis și relaxant. Culorile închise delimitează spațiul și îi imprimă o personalitate aparte, dar te pot condiționa în alegerea nuanței pentru mobilier.

 Mobilarea garsonierei se face întotdeauna ținând cont de mărimea spațiului și de cum este compartimentat acesta. Astfel, este indicat să alegi piese cu funcție dublă pentru încăperea principală, astfel încât să o poți transforma atât în dormitor, cât și într-un living.

Majoritatea garsonierelor combină, de regulă, livingul și dormitorul într-o singură încăpere. Bucătăria poate separată, asta dacă nu optezi pentru un design open-space. Mobilierul din bucătărie trebuie să fie cât mai practic și să îți ofere suficiente spații de depozitare pentru farfurii, tigăi, oale și tăvi.

Poți înlocui patul cu o canapea extensibilă sau poți alege un pat rabatabil de perete, în locul măsuței de cafea poți alege una ceva mai înaltă și extensibilă. Poți opta pentru un corp de bibliotecă format din rafturi suspendate va ocupa mai puțin spațiu, dar îți va pune suficient loc la dispoziție pentru colecția ta de cărți, discuri sau decorațiuni precum acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *