Cum amenajăm biroul?

Organizarea spațiului devine din ce în ce mai importantă mai ales pentru că de cele mai multe ori nu dispunem de acesta. Lucru care ne determină să cream spații de depozitare, să ne organizăm lucrurile cât mai practic și estetic cu putință, nevoie care devine mai stringentă în cazul în care ne-am mutat singuri de curând, în primul apartament, mai ales în chirie, opțiune care ne limitează imaginația.

Având în vedere că ritmul vieții este tot mai alert, iar a lucra de acasă devine o practică din ce în ce mai des întâlnită. Fie că este vorba de liber-profesioniști, angajați full time sau doar de activități de rutină (plata facturilor, planificarea unei călătorii), amenajarea unui birou este o necesitate. Astfel crearea unei zone de lucru, uneori temporară, în spațiul unei case sau a unui apartament, este utilă chiar și pentru activitățile scurte.

O amplasarea optimă a mobilierului contribuie la separarea unui spațiu mic în mai multe zone, în funcție de activități, iar trecerea de la o activitate la alta se poate face ușor. Astfel, chiar dacă spațiul este limitat, compartimentarea realizată de mobilă dovedește că nu este deloc dificil să ai un living primitor în care să integrezi cu success o zonă de birou.

Alege un scaun clasic în locul unuia minimalist, pentru a releva personalitate, de asemenea, poți  alege unui birou de mici dimensiuni. Piesele de mobilier se pot adapta în funcție de tipul de activitate deci poți găsi soluții creative și pentru depozitarea diferitelor documente astfel încât acestea să nu încarce biroul mic.

În cazul amenajării biroului sau a spațiului de lucru o atenţie deosebită trebuie acordată iluminatului, înainte de a alege corpurile de iluminat, trebuie să ai în vedere că sursa principală de lumină este cea naturală. Așadar, este recomandabil ca spațiul în care amenajăm biroul să fie lângă o fereastră, cu dimensiuni cât se poate de generoase pentru că în combinație cu o paletă de culori deschise, lumina solară bine dispune și amplifică senzația de mai mult spațiu.

Cea mai bună parte în cazul biroului de acasă este că poți experimenta în privința stilului, poți opta pentru corpurile de iluminat dorite– plafoniere, aplice, veioze – astfel încât acestea să contureze și mai bine personalitatea amenajării. Poți allege lustră pendul cu abajur metalic pentru un aer elegant, care se asortează perfect cu un perete vopsit gri sau din beton nefinisat.

Însă, dacă decorul este unul romantic, cu note mai degrabă feminine, folosește o veioză cu picior din lemn alb antichizat și cu abajur înflorat pentru a o asorta cu tapițeria scaunului sau a fotoliului și cu draperiile.

Corpurile de iluminat trebuie alese din perspectiva funcționalității pentru că sunt întâlnite frecvent încăperi cu o singură sursă de lumină artificială, recomand folosirea de surse multiple de iluminat, care suprapun straturi succesive de lumină cu intensități diferite precum plafoniere și aplice pentru lumină ambientală, lampadare și veioze pentru iluminat local.

Veiozele au o importanță deosebită când vorbim de lucrul la birou, sunt preferabile veiozele cu brațe mobil, ce permit direcționarea fluxului luminos. Iar pentru a nu produce disconfort, partea inferioară a abajurului trebuie să fie situată sub nivelul privirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *