Te-ai gândit să închiriezi în regim hotelier?

În România, mai în București, dar și în orașele rezidențiale, cum ar fi Cluj, Timișoara, Iași, piața imobiliară este în continuă ascensiune pe toate palierele, dezvoltatorii creează locuințe pe baza cererii, piața este stimulată prin închiriere și cumpărare și domeniul de servicii hoteliere este în plină creștere, mai ales în orașele și țările cu potențial turistic sau antreprenorial și de asemenea, închirierea în regim hotelier este în expansiune.

În această perioadă, în București, o garsonieră se închiriază, în medie cu 150- 300 de euro pe lună, apartamentele cu 2 camere se închiriază în medie cu 250- 350 de euro pe luna, pentru apartamentele de 3 camere chiria poate ajunge de la 300 la 700 de euro, bineînțeles, chiria este influențată și de zona în care se află apartamentul, categoria de bloc (blocurile vechi sunt mai căutate pentru că sunt văzute ca fiind mai sigure).

Prețul este încasat pe chirie doar în cazul în care, ai chiriași. Se consideră că garsonierele sunt cumpărate de către persoane singure, studenți și persoane cu un buget redus, după care urmează ori să fie vândută succesiv trecând prin modificări de preț ori să fie închiriată succesiv pentru a aduce un venit constant proprietarului.

Proprietarii au început treptat să aleagă să ofere apartamentul sau garsoniera în regim hotelier decât să o închirieze pentru că este mai avantajos. Este foarte simplu raționamentul, închirierea în regim hotelier este reciproc avantajoasă, pentru proprietari aduce un venit stabil mai mare decât o chirie. Pentru oaspeți e avantajos din punct de vedere financiar pentru că astfel de camere sunt mai ieftine decât camerele de hotel, sunt mai liniștite, apartamentele sunt finisate și moderne.

Venitul primit pe lună de către proprietar în cazul închirierii apartamentelor în regim hotelier este cu siguranță un avantaj, însă, pentru a-ți face afacerea profitabilă, trebuie să te și ocupi de promovarea ei, să găsești clienți, să îți cunoști piața țintă și oaspeții.

Trebuie să te gândești și că imobilul se poate degrada, deteriora, să ții cont de faptul că trebuie să te ocupi de recondiționarea apartamentului, trebuie să asiguri plata utilităților și orice cheltuială astfel încât să oferi confortul total oaspetelui.

Dacă te afli în situația de a nu avea timp suficient  să te ocupi de o asemenea afacere,  ai și varianta de a colabora cu o firmă de imobiliare, care va subînchiria casa ta în regim hotelier, în schimbul unui comision de aproximativ 30-40% din suma totală primită lunar. 

Ambele variante de închiriere au atât puncte forte cât și puncte slabe, trebuie să iei toate aspectele în calcul iar în primul rând, imobilul de care dispui, trebuie să decizi în ce regim se potrivește să îl închiriezi, trebuie să cunoști piața și bineînțeles să te informezi concret cu privire la procedurile aferente închirierii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *