Cum alegem mobila în bucătărie?

La un moment dat fie că este vorba de momentul în care ne mutăm într-o casă nouă, fie că dorim să recondiționăm alegerea mobilei de bucătărie trebuie făcuta cu mare grija și atenție, mai ales că această încăpere este deosebit de relevantă având în vedere cultura noastră.

Atunci când alegem mobilierul de bucătărie trebuie să avem în vedere o mulțime de aspecte, de la felul în care arată, la potrivirea în spațiul de care dispunem, cât și la materiale care să reziste la umiditate crescută și la diverse pete, inevitabile.

În majoritatea apartamentelor de bloc, bucătăriile sunt mici, astfel, mobilierul pe care îl alegem trebuie să fie practic, încăpător, dar și potrivit din punct de vedere estetic.

Urmează următoare sfaturi care te vor ajuta să alegi mobila de bucătărie:

1. Încearcă să nu încarci prea mult camera

Pentru că o bucătărie încărcată de mobilă nu îți va oferi libertatea de a te bucura de mesele alături de cei dragi și nici nu este practică. De multe ori se întâmplă ca o mobila foarte mare, cu multe dulapuri, să rămână goala. Pentru ca în bucătărie trebuie să ne orientăm foarte mult în funcție de utilități.

2. Utilizează inteligent spațiul

Chiar dacă nu avem de-a face cu o bucătărie foarte mică, această încăpere tot ridica probleme legate de utilizarea spațiului. Frigiderul, chiuveta și aragazul ocupă din start o mare parte din spațiu. Când mai adăugăm și o masă cu scaune, mașina de spălat de spălat vase și cuptorul cu microunde, rămânem deja cu doar câțiva metri liberi.

Așadar, este nevoie să folosim fiecare centimetru la potențialul său maxim. Spre exemplu, un loc adesea uitat de mulți dintre noi este spațiul de deasupra frigiderului sau cel rămas gol de la mobilă până în tavan. Poți adăuga un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice și vei descoperi și mai mult spațiu.

3. Ia în calcul aspectul practic și spațiile de depozitare

Când vine vorba de bucătărie este foarte important să ne gândim mai ales la aspectul practic, și nu doar la design. Umezeala, petele, precum și amplasarea ustensilelor pentru gătit la îndemână sunt doar câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont atunci când optăm pentru piesele de mobilier din bucătărie.

În cazul în care bucătăria ta nu este foarte ofertantă din punct de vedere al dimensiunilor, poți apela la câteva trucuri pentru depozita diverse lucruri. De exemplu, poți compartimenta cu ajutorul unor cutii sau tăvi toate sertarele, pentru a depozita în ele cât mai multe lucruri, pe peretele opus celui cu mobila, amplasează polițe sau chiar un dulap suspendat, optează pentru un colțar cu spații de depozitare în interior.

 4. Calitatea este la fel de importantă precum designul

Prețurile pentru obiectele de mobilier sunt foarte variate, așadar, vei putea găsi o mobilă de bucătărie la un preț bun, totuși trebuie să te gândești și la faptul că rezistența ei în timp va fi direct proporțională cu prețul.

Totuși cel mai important factor îl reprezintă calitatea materialului și a execuției. Nu schimbăm anual mobila, așa că trebuie să optăm pentru modelul care va trece testul timpului. De asemenea, nu ar trebui să uităm nici faptul că mobila se uzează mai ușor, pentru că o vom utiliza zilnic – un motiv în plus să ne ghidam după calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *