Ce perdele alegem pentru bucătărie?

Într-o orice design interior detaliile sunt cele care fac diferența și prin excelență orice element de decor sau accesoriu va aduce un plus stilistic care te va ajuta să-ți conturezi tușa personală în fiecare încăpere în parte. Chiar dacă te-ai mutat de curând într-un apartament închiriat în care nu poți neapărat amprenta asupra elementelor solide, sau conturului planșei de decor, poți să utilizezi artificii stilistice pentru a putea să îți creezi un spațiu în care să te regăsești.

În cele ce urmează voi aborda o decorarea într-o încăpere în care cu siguranță petrecem suficient de mult timp dar din păcate, mai ales în cazul apartamentelor închiriate, aceasta reprezintă o zonă care merită mai multă atenție decât i se acordă.

De pildă, din categoria elementelor eminamente estetice fac parte elemente precum perdele, draperiile sau jaluzelele pe care le putem integra într-o bucătărie. Într-adevăr, rolul lor este unul mai mult decorativ decât funcțional, însă lipsa lor ar putea să îți creeze impresia de nefinisat, de neterminat.

Alegerea acestora s-ar putea să pară complicată, însă ar trebui să pornești de la ceea ce regăsești deja în bucătăria ta, de la stilul pe care l-ai abordat, până la finisajele sau culorile care predomină. De asemenea, suprafața încăperii poate fi un detaliu de luat în calcul, mai ales când ne confruntăm cu spațiile mici.

Ai putea alege  perdele standard din magazine sau le-ai pute confecționa apelând la un croitor. În oricare dintre cazuri, ia în calcul mai mulți factori. Decide concret ce îți dorești de la perdeaua ta din bucătărie: ai nevoie de intimitate, de un material care să blocheze lumina puternică sau îți dorești o piesa care să completeze armonios decorul? Trebuie să ții cont și de poziționarea electrocasnicelor; dacă aragazul sau plita se afla chiar lângă fereastră, o perdea lungă nu este recomandată.

În cazul în care gătești des, e clar că ai nevoie de un material care se întreține ușor. Alege materiale care pot fi spălate la mașina automată. Dacă optezi pentru jaluzele sau storuri verifică dinainte de achiziționare felul în care se pot curăța. Alt detaliu pe care trebuie să îl urmărești înainte de a cumpăra produsul este modalitatea de prindere a perdelelor- agățare sau fixare.

Ce tipuri de perdele să alegi?

 De preferat ar fi să alegi perdele lungi, la care poți adăuga și o draperie dacă este cazul, sunt potrivite pentru amenajările clasice. Dacă ești de părere că draperiile sunt prea mult, atunci un material translucid pentru perdea ar putea fi soluția potrivită; vei avea intimitatea dorită, dar va pătrunde și lumina naturală.

În spațiile moderne se pot folosi jaluzele sau storuri romane, ambele variante fiind potrivite și pentru bucătăriile mici. În special pentru decoruri în spirit rustic, shabby-chic sau provensal se pot opta pentru perdele scurte, tip vitraj, ce permit decorarea părții superioare și/sau inferioare a geamului.

Efectul per ansamblu este unul deosebit. Imprimeurile florale sau vegetale sunt un motiv preferat în astfel de bucătării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *