Cum amenajăm baia?

În articolele regăsite pe acest blog foarte des pot fi citite articole care oferă sfaturi în amenajarea spațiilor mici. Mai ales pentru că acesta este în primul rând dedicate persoanelor care dau în închiriere locuințe de orice tip dar și chiriașilor. Aleg să abordez teme legate de spațiile mici mai ales pentru că în cazul în care locuiești în chirie într-un astfel de apartament este necesar să-ți adaptezi spațiul astfel încât să îl poți utiliza cât mai eficient. Mai mult decât atât, este posibil ca astfel de sfaturi legate de eficientizarea spațiului să aducă cele mai bune rezultate.

Din toată locuința, de obicei, baia este cu precădere una din încăperile cele mai mici și mai înguste din casele noastre.

Există o multitudine de reguli de bază pe care le poți pune în aplicare pentru amenajarea băii. Pornind de la paleta de culori până la iluminat, finisaje și chiar depozitare, aceste sfaturi îți vor fi foarte utile spre realizarea unui decor corect. Însă nu trebuie să ignorăm stilul și detaliile care ne personalizează baia.

O cromatica neutră care să pornească de la alb până la crem și bej sau chiar griuri în tonuri deschise, este ceea ce se recomandă pentru a spațiul într-o baie. Pentru un plus de dramatism, poți încerca să adaugi un perete-accent într-o culoare mai închisă care va crea profunzime și adăuga un strop de eleganță decorului. Pentru cei care preferă această variantă, este important să asigurați un iluminat adecvat astfel încât tot spațiul băii să fie pus în valoare.

Întrucât vorbim de un spațiu mic, este necesar să păstrezi mereu ordinea și mai mult decât atât, e necesar ca lucrurile să fie bine organizate cât mai bine pentru a fi util plasate sau corect din punct de vedere estetic. De aceea, tipul de depozitare și soluțiile pe care le vei alege sunt deosebit de importante. E posibil să îți dorești să amenajezi baie cu o abundență de accesorii, e posibil să dorești să depozitezi în baie lucrurile personale într-o măsură cât mai mare dar ține cont de faptul că unele cosmetice se vor deteriora din cauza umidității din baie, iar produsele de curățat sunt toxice și ar fi de preferat să fie depozitate într-un alt loc.

 Dacă alegi să instalezi mașina de spălat rufe în baie, atunci poți așeza un dulap mic deasupra ei pentru detergenți și balsam mod în care utilitatea este îmbinată cu ideea de confort. Poți opta și pentru etajere sau polițe care să preia o parte din depozitare sau poți rezuma totul la 2-3 sertare mai adânci ale lavoarului. Depinde cum vei poziționa în final elementele.

Înainte să amenajezi trebuie să iei în calcul stilul pe care ți-l dorești pentru baia ta. Un stil modern, minimalist, care abordează alb predominant și mai puține accesorii sau de efect sau din contra, un stil ușor rustic sau vintage care să se folosească de piese din lemn (tratat, bineînțeles), decorațiuni chic și elemente specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *