Ce este stilul industrial și cum poate fi aplicat.

Stilul industrial aduce o viziune avangardistă și deopotrivă nonconformistă asupra abordării unui interior. Stilul industrial intrigă prin fațetele sale diferite, astfel încât unora acest stil le poate părea rece, altora sobru și deosebit de masculin, unii îl consideră ofertant și versatil, iar alții îl văd ca fiind interesant și contemporan.

Dacă te regăsești în oricare din aceste categorii și îți dorești un cămin eminamente masculin, sau doar să punctezi anumite zone din acest stil, iată pe ce elemente trebuie să mizezi.

  • În primul rând, stabilește un fundal cât mai uniform.

În designul interior suprafața se comportă ca pânza unei tablou, de aceea, reușita compoziției depinde de fiecare detaliu și implicit de fundal. Dacă îl privești dintr-o dată ca pe un element cheie, este și normal ca în continuare să ofer suficiente sugestii care te vor ajuta să creezi un design perfect pentru tine.

În cazul pardoselilor, al doilea element cheie care pregătește cadrul pentru a fi decorat se poate alege vopseaua epoxidică – fie alegi una într-o nuanță neutră și uniformă, fie alegi o textură spectaculoasă cu granule de cuarț, cristale sau metal; altă soluție ar fi alegerea dalelor de sticlă– fie încă din faza de proiect a locuinței optezi pentru o pardoseala transparentă, fie construiești una ulterior. Aceasta permite de asemenea și inserarea unui sistem de iluminat.

O a treia soluție ar fi  parchetul sau dalele ceramice – textura și nuanțele fac diferența, întrucât poți integra la fel de bine un parchet din lemn masiv, într-un interior industrial, dacă îi conferi lemnului, prin tratare și lăcuire, un aspect dur și actual.

În cazul pereților și plafonului, sunt recomandate tencuielile decorative pe bază de ciment sau pentru cei mai puțin familiarizați cu interioarele austere, vopseaua lavabilă într-o nuanță uniformă- cel mai recomandate sunt tonurile de gri.

  • În al doilea rând, alege mobila corect.

De regulă, piesele cu linii simple, cu un design de factură scandinavă se potrivesc foarte bine contextului. Metalul trebuie să fie cât mai brut finisat, dar și lemnul învechit vor fi un tandem de succes pentru astfel de interioare. Optează pentru tot ce înseamnă materiale reci și actuale: piatră, stiplex, oțel și sticlă; iar din punct de vedere al designului, alege acel tip de mobilier care te duce cu gândul către dotările fabricilor sau al micilor ateliere.

  • Folosește-te de lumină!

Asemenea pieselor de mobilier, cu cât corpurile de iluminat au linii mai simple, cu atât sunt mai potrivite aici. Pentru a da o notă dezinvoltă interiorului, îți sugerez să folosești corpuri de iluminat din colecții dispersate, dar care să aibă un filon stilistic sau cromatic comun. Nu este nevoie de lumina în exces, întrucât jocul de umbre și reflexii difuze va accentua atmosfera specială dată de o amenajarea industrială.

  • Accesoriile sunt cele mai importante!

Stilul trebuie să fie neconvențional! Adaptează funcțional interiorului piese uzuale folosite în spații industriale, câteva lăzi metalice pot înlocui cu brio banalele mese de cafea, de exemplu; precum, la fel de bine, poți folosi în locul vazelor cutii metalice. Important este să nu aglomerezi vizual spațiul, pentru că ideea amenajării este tocmai libertatea de mișcare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *