Cum decorezi o bucătărie mică?

 

Într-un articol anterior discutam despre cum de obicei în cazul apartamentelor închiriate bucătăria este foarte mică. Crezi că bucătăria ta este prea mică pentru a fi elegantă? Nu este chiar așa.

Bucătăriile mici ar trebui să fie amenajate creativ pentru a fi considerate cu adevărat elegante, dar adesea, tocmai lipsa de spațiu oferă posibilitatea de a folosi elemente îndrăznețe pentru a avea un impact puternic. Încearcă să micșorezi dimensiunile ustensilelor sau electrocasnicelor. Achiziționează un frigider elegant, dar mai mic, un cuptor cu microunde mai mic și un aragaz care include numai două ochiuri. Există, de asemenea, chiuvete mai mici care satisfac același scop ca cele obișnuite.

Dintr-o dată, ai aceleași utilități fără a sacrifica prea mult.

Un alt mod de a adăuga mai mult spațiu într-o bucătărie mică este prin eliminarea dulapurilor aeriene. Dacă ești în măsură să grupezi accesoriile din bucătărie și să te organizezi, ia în considerare instalarea rafturilor deschise instalate de-a lungul pereților, astfel, spațiul prețios este extins iar lucrurile sunt mult mai bine organizate.

Nu numai că rafturile dau zonei o deschidere și mai mare, dar permite, de asemenea, să vezi concret ce regăsești acolo. Dulapurile mari sunt de multe ori greu accesibile, deci folosind rafturi devine mult mai practic plus că poți să îți etalezi porțelanul, obiectele de sticlă atrăgătoare și platourile colorate.

Doar pentru că bucătăria  poate fi mică, nu trebuie să fie automat și plictisitoare. Ia în considerare combinarea a mai multor tipuri de materiale în decorarea acesteia și de asemenea, culori cât mai vii. Alege o paletă de culori unică și îndrăzneață și bucură-te de o atmosferă care pare mai spațioasă, mai vie, mai plăcută și mai confortabilă.

Adăugă un design distractiv și captivant și în curând ochii oaspeții vor fi chiar atrași de spațiul distractiv și jucăuș. Adăugarea de culori unice sau adăugarea unei palete de culori îndrăzneață va contribui, de asemenea, modalitățile de iluminare distractive și colorate pot crea o bucătărie care este și practică și creativă în același timp.

Dacă este posibil, ia în considerare încorporarea cât mai mult posibil a sticlei în tot spațiul. Dacă ușile separă bucătăria de restul casei, asigură-te că sunt din sticlă și deodată spațiul nu se va simți atât de divizat. Același lucru este valabil și pentru oglinzi.

Poți folosi un design de tip mozaic pentru pereți, mai mult decât atât, ia în considerare includerea mai multor tipuri de surse de iluminat întrucât contribuie atât la deschiderea spațiului cât și ajută ca detaliile să iasă mai bine în evidență, efectul creat de iluminare și pereții cu design de tip mozaic va crea un decor de tip anii ‘70 care este în tendințe.

Iluminarea deasupra dulapurilor și chiar la nivelul podelei creează iluzia unui spațiu mai mare. Luminile îndreptate spre dulapuri vor spori umbrirea spațiului și vor oferi încăperii o mișcare vizuală mai mare prin contraste ușoare și întunecate.

Un alt avantaj al unui spațiu mic este că poate fi foarte ușor să-l faci unul confortabil.

Să trăiești într-o casă cu o bucătărie mică nu trebuie să fie o mare bătaie de cap. Fă un efort conștient pentru a îmbrățișa acest spațiu, pentru a accentua elementele pozitive, adăugă accesorii pentru a înșela ochiul, folosește-te de lumini și culori corect și brusc această zonă a casei tale va deveni un punct focal al întregii locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *