Argumente pro și contra închirierii unui apartament.

Înainte de a închiria un apartament este important să se cântărească argumentele pro și contra care să fie analizate cu răbdare și prin prisma propriilor nevoi. Există numeroase beneficii pentru închirierea unui apartament, dar există și unele aspecte mai puțin plăcute.

Dacă încerci să decizi cel mai bun mod de acțiune, ia în considerare următoarele argumente pro și contra. Dacă alegi să utilizezi un site de căutare pentru apartamente, asigură-te că ai citit recenziile privitoare la site-ul respectiv sau ai cerut părerea unei persoane pregătite în acest sens.

  • Care sunt argumentele pro pentru închirierea unui apartament?

Unul dintre cele mai relevante beneficii ale închirierii unui apartament este că acestea sunt, în general, mai puțin costisitoare decât închirierea unei case iar de multe ori, unele dintre utilități vor fi plătite de către administratori sau proprietari, prin urmare poți economisi și mai mulți bani.

Dacă se defectează orice în apartamentul tău, poți să formezi numărul proprietarului să vină și să arunce o privire. Cel mai probabil veți decide împreună cine se va ocupa de plata cheltuielii de reparație sau închiriere pentru lucrul respectiv însă dacă deja obiectul are o perioadă mare de funcționare, cu siguranță, proprietarul se va ocupa.

Multe complexe de apartamente au facilități pe care nu le vei avea dacă  închiriezi o casă, cum ar fi o piscină, un teren de tenis și servicii de spălătorie. Cele mai multe dintre aceste elemente sunt disponibile gratuit. În general, apartamentele date în chirie oferă, de asemenea, electrocasnice cum ar fi frigiderele, mașini de spălat vase, echipamente pentru bucătărie și așa mai departe. Cu toate acestea, casele date în închiriere pot solicita să plătești pentru aceste utilități sau să ți le cumperi de unul singur, ceea ce poate fi costisitor dacă nu ai deja aceste articole.

  • Care sunt argumentele contra închirierii?

Deși există multe avantaje pentru închirierea unui apartament, există și unele aspecte mai puțin admirabile. În cazul unui apartament, în general, nu ai intimitatea pe care o poți avea dacă închiriezi o casă, mai ales dacă ai familie.

Alt aspect mai puțin dezirabil este că e  mai ușor să auzi zgomote din apartamentele vecine, există un număr limitat de locuri de parcare, nu ai propria curte, este mai dificil în cazul în care ai un animal de companie pentru că i se limitează timpul petrecut în aer liber.

A fi atât de aproape de ceilalți rezidenți limitează lucrurile pe care le puteți face. De exemplu, într-o casă închiriată este posibil să cânți la chitara sau să ai petreceri mai zgomotoase, în timp ce dacă faceți aceste lucruri într-un apartament, vecinii  se pot plânge de zgomot.

După cum poți vedea, există dezavantaje și avantaje pentru închirierea unui apartament. Este important să le analizezi  concret și complet și să determini de ce ai nevoie cel mai mult de la noul tău cămin și ce se adaptează mai degrabă stilului tău de viață. Nu uita ca înainte să închiriezi să vizitezi apartamentul și să pui toate întrebările pe care le consideri pertinente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *