Beneficiile închirierii și de ce trebuie să ții cont atunci când închiriezi

 

Închrierea unei case sau a unui apartament

Alegi să cumperi o casă sau să închiriezi un apartament? Ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje. Costul este întotdeauna o chestiune esențială – ce îți poți permite în mod realist? Pentru proprietarii de case, există mândria deținerii unei proprietăți și libertatea care vine cu personalizarea spațiului în care vei locui. De asemenea, există multe avantaje pentru semnarea unui contract de leasing în loc de ipotecă.

Beneficiile închirierii

Un avantaj cheie al închirierii este flexibilitatea. Această flexibilitate te ajută ai un job care îți va putea solicita schimbarea locațiilor. Închirierea nu aduce multe costuri neașteptate. Proprietarii de case noi ar putea fi pregătiți să plătească un credit ipotecar, dar sunt frecvent surprinși de costuri suplimentare, cum ar fi asigurarea proprietarilor de case, echipamente pentru gazon, mobilier nou, aparate noi și reparații de rutină în casă.

Când închiriezi, costurile lunare trebuie să se limiteze la chirie, utilități și, eventual, asigurarea. Prima dată cei care închiriază se uită frecvent la casele mai vechi care ar putea fi mai puțin costisitoare dar care ar putea avea nevoie de renovare sau reamenajare. Dacă preferi un spațiu mai modern, probabil că este mai bine să închiriezi o locuință decât să încerci să cumperi o casă unde să trebuiască să investești sume de bani pentru modernizare.

Un avantaj major al închirierii este că poți discuta cu proprietarul locuinței în cazul în care întâmpini anumite probleme legate de reparația sau înlocuirea unor elemente esențiale.

Ce aspecte trebuie să iei în considerare legat de zona în care se află locuința?

Există un spațiu suficient de mare care să răspundă nevoilor tale? Există un garaj pentru mașina ta? Există în apropiere un centru de fitness sau trasee de mers pe jos? Locuri unde să-ți petreci timpul liber și să te relaxezi? Ce este cartierul? Sunt suficiente mall-uri, hypermarket-uri pentru cumpărături? Școli? Instituții? Baruri și restaurante? Sunt suficiente mijloace de transport? Cât costă chiria? Sunt incluse utilitățile? Care este valoarea cheltuielilor cu întreținerea? Sunt acceptate animalele de companie?

Ce aspecte trebuie să iei în considerare legate strict de locuință? Funcționează corespunzător sistemul de iluminat sau sistemul sanitar? Clarificați-vă cu proprietarul care este responsabil pentru ele. Cât spațiu / spațiu de depozitare există? Nu subestimați cât spațiu aveți nevoie. Camerele sunt destul de mari pentru a se potrivi mobilierului tău? Încearcă să ai măsurători la îndemână.

Va fi curățat spațiul și se va reamenaja înainte de mutare? Sistemul de încălzire funcționează în parametrii optimi? Verifică sau pune întrebări referitoare la acest lucru. Ce reparații sunt incluse în chirie? Este cartierul sigur? Există daune vizibile cum ar fi o fereastră crăpată sau un covor deteriorat?

Dacă la momentul luării deciziei se iau aceste aspecte enumerate în calcul cu siguranță alegerea va fi una optimă care să corespundă tuturor nevoilor tale. Bineînțeles, în cazul în care cunoști o persoană cu experiență în domeniul imobiliarelor nu ezita să îi ceri ajutorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *