Cum faci o cameră să pară mai curată în 5 minute.

Chiar și în cele mai lungi zile, fiecare dintre noi poate își poate dedica cinci minute pentru a face o cameră să arate mai bine. Indiferent dacă ai avut oaspeți și ai uitat să faci curat sau îți dorești doar o casă mai frumoasă pentru că meriți, poți da casei un aspect surprinzător în doar cinci minute. Iată patru lucruri pe care le poți face foarte repede și care nu te vor costa nici un ban.

Procesul aceasta de 5 minute nu este doar pentru momentul în care dorești să faci rapid o cameră să fie mai frumoasă ci este un lucru care trebuie făcut de câteva ori pe zi, deoarece este o modalitate rapidă de a da un aer diferit camerelor din casă.

1.Lasă să pătrundă mai multă lumină în casă în timpul zilei

Strânge draperiile, ridică jaluzelele și lasă lumina naturală să pătrundă în casă. Deși ar părea că este prea multă lumină într-o casă mai puțin curată de fapt lumina naturală dă senzația de prospețime, curățenie și de mai mult spațiu. Mai mult decât atât lumina este sănătoasă, oferă energie și creează o atmosferă armonioasă. Perdelele încărcate și draperiile nu doar că micșorează camerele și împiedică lumina naturală să ajungă în casă dar trebuie să fie curățate ocazional pentru că se poate observa imediat dacă nu sunt curate și vor conferi un aer neglijent casei.

2.Îndreaptă și aranjează lucrurile de la vedere din casă

Până și un scaun aranjat cum trebuie la masă va oferi un alt aspect camerei. Chiar dacă pe birou sunt zeci de hârtii, reclame, ambalaje și așa mai departe, până și simplul gest de a le aranja și de a arunca ce nu îți trebuie la prima vedere va face diferența.

Nu este vorba despre încercarea de a trăi întotdeauna într-o stare de perfecțiune perpetuă – cestea sunt doar acțiuni mici, lucruri ușor de făcut pentru a crea un efect plăcut asupra aspectului camerei. Nu este necesar să urmați aceste sfaturi tot timpul, doar în situațiile fără soluții.

3.Șterge petele și praful din locurile la vedere

Ar putea fi măsuța de cafea, ar putea fi covorul făcut dintr-un material care este ca un magnet de praf – utilizează orice instrumente pe care le ai la îndemână pentru a elimina rapid cele mai mari și cele mai vizibile pete și praful depus. Sigur, cum spuneam și anterior, ar trebui ca toate petele să fie curățate dar dacă ai doar 5 minute la dispoziție nu poți lua alte măsuri.

4.Asigură-te că miroase plăcut în casă

Simțurile olfactive noastre sunt legate de cele vizuale, astfel o cameră care miroase plăcut și proaspăt va arăta mai curată și mai reîmprospătată. Este o iluzie puternică, așa că este o decizie bună să investești în odorizante, uleiuri parfumate și lumânări.

Cu siguranță aceste sfaturi te vor salva în situații de criză, cum ar fi sosirea unor oaspeți neașteptați și când pur și simplu nu ai timp.
 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *