Cum să amenajezi un apartament mic?

Apartamentele mici au avantajele lor cum ar fi o chirie mai mică, adesea o mai mare apropiere de zonele pline de viață din centrul orașului și un anumit farmec nemaiîntâlnit. Asta bineînțeles dacă știi cum să decorezi pentru a fi confortabil și a avea sentimentul de acasă.

O concepție greșită pe care o au oamenii adesea în cazul decorării apartamentelor mici este că  totul ar trebui să se concentreze asupra funcționalității, mai degrabă decât asupra designului. Din punctul meu de vedere această concepție este departe de adevăr. Apartamentul poate fi unul mai puțin spațios, asta nu înseamnă că designul nu e important și trebuie neglijat pentru că amenajat cum trebuie, chiar și un apartament mic poate să denote eleganță și bun gust.

Trebuie să te concentrezi asupra decorării locuinței cu obiecte care se potrivesc nevoilor tale  în timp ce evidențiezi estetica personală. Urmează aceste sfaturi  pentru a te asigura că vei profita din plin de spațiul pe care îl ai la dispoziție dar în același timp aplicând tușa personală într-un stil care să-l scoată din anonimat estetic vorbind.

1. Delimitează cât mai bine zonele din apartament

Dacă ai un interes deosebit sau un hobby, nu trebuie să îți fie teamă să îl lași să joace un rol-cheie în delimitarea spațiului și în același timp să aducă o tușă personală locuinței. De exemplu, un raft de dedicat unei serii preferate de film decorat cu figurine, cărți sau postere.

2. Investește într-un mobilier cât mai practic

Atunci când ai la dispoziție un spațiu mic, fiecare centimetru contează. Profită la maximum de camera pe care o ai investind în piesele de mobilier care să poată fi utilizate în mai multe scopuri. Dormitoarele sunt perfecte pentru orice piesă de mobilier multifuncțional.

3. Regândește spațiile neutilizate

După ce locuiești în același spațiu pentru o perioadă considerabilă de timp, poate fi ușor să rămâi blocat într-o rutină în ceea ce privește modul în care îl folosești. Știi că păstrezi vasele  cuptorul care nu este folosit, lumânări într-unul din sertarele de bucătărie, lenjeriile de pat într-o cutie de depozitare sub patul tău și așa mai departe. Dar ai analizat vreodată posibilitatea de a utiliza altfel spațiul disponibil?

4. Utilizează rafturi verticale

În planificarea celui mai bun mod de a utiliza un spațiu, este esențial să gândim atât vertical cât și orizontal. Rafturile înalte și înguste reprezintă cel mai bun mod de stocare atunci când încerci să obții spațiu cât mai mult într-un loc unde acesta lipsește dar este necesar.

5. Alege o paletă de culori luminoase pentru apartamentul tău

În timp ce culorile bogate, mai întunecate au tendința de a face ca spațiile să pară mai mici vizual, nuanțele deschise ajută la crearea unui spațiu mai existins din punct de vedere vizual. Încearcă să utilizezi o paleta de culori calde pentru interiorul locuinței tale pentru a simula mai mult spațiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *