Cum să îți amenajezi apartamentul închiriat?

Pentru mulți dintre noi e o provocare să amenajăm apartamentul pe care tocmai l-am închiriat pentru că trebuie să ținem cont de mărimea spațiului, de lucrurile pe care le avem și de scopul lor. Chiar dacă este prima dată când te muți într-un apartament cu chirie sau faci asta recurent știi că este oricum destul de dificil să transformi un spațiu într-unul personal.

După ce te muți este posibil să observi anumite aspecte legate de apartament care să nu îți placă, cum ar fi culoarea pereților sau lipsă ei, zgârieturile de pe parchet sau mobilă, anumite piese de mobilier învechite, anumite obiecte cărora nu le găsești rostul.

Personalizarea noului tău cămin nu trebuie să fie un motiv de stres, gândește-te doar  cum te vei simți după ce termini cu decorarea. Gândește-te câte amintiri îți vei crea în noul apartament.

Cele mai important este să ai loc pentru toate lucrurile tale, să faci de la început un plan concret; trebuie de la început să știi cum vei utiliza spațiul.

Foloseste-te de perdele pentru a distribui lumina în casă corespunzător, în sufragerie poți alege o perdea dintr-un material fin, într-o nuanță deschisă iar în dormitor poți folosi culori reci pentru perdele și draperii. Distribuția corectă a luminii, proxemica dintre obiectele de mobilier și obiectele din mobilier vor face camera mai spațioasă, mai armonioasa.

După ce ți-ai descărcat bagajele în sufragerie, ai șters puțin praful și ai aspirat urmează să-ți aranjezi în sfârșit lucrurile personale în casă. În timp ce devii din ce în ce mai implicat cu personalizarea noului tău cămin realizezi că ar fi bine dacă ai zugravi pentru că nu îți plac cutele de pe tavan sau lavabilă care se vede subțire. Îți suni proprietarul și îi spui că ai vrea să zugrăvești dar nu este de acord. Ce ai putea să faci? Există posibilitatea ca în cazul în care  pereții sunt în stadiul acesta să poți folosi autocolante pe care le poți găsi chiar pe internet cu diferite modele.

Dacă vrei să te simți în sufragerie că pe plajă poți folosi un autocolant cu o plajă din Malibu.

Ai aceeași probleme cu ușile acelea vechi din lemn care nu arată prea elegant? Poți folosi din nou autocolante. Ai zgârieturi pe parchet, pe dulapuri, pe mobilă în general? Pe jos poți pune un covoraș haios prin care să se îmbine utilul cu plăcutul, pe mobila poți să aranjezi rame cu fotografii și statuete.

Ai prea multe obiecte care te încurcă? Poți să le depozitezi în cutii pe care să le pui sub o masă în balcon sau într-un dulap, astfel nu arunci nimic dar nici nu te împiedici de lucruri inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *