Cum alegi apartamentul pe care să-l închiriezi

 

   În cazul în care stăpânești domeniul imobiliarelor și dorești să ai un flux de venituri lunare fixe ai putea să iei în considerarea varianta în care să cumperi un apartament, practic, să investești o sumă de bani pe care să o amortizezi ulterior sigur și de pe urma căruia să câștigi. Ai nevoie doar de ipoteze corecte, o sumă disponibilă și spirit antreprenorial.

   Este foarte important ca atunci când achiziționezi un apartament pe care ți-ai dori să îl închiriezi să iei în considerare prețul de cumpărare care determină într-un mod covârșitor randamentul la închiriere. Cu alte cuvinte, studiază piața cu atenție, ia în calcul locația, accesul la mijloacele de transport, distanța centru- apartament.

  

   În cazul închirierii, randamentul diferă foarte mult și în funcție de locație iar deobicei garsonierele au raportul cel mai bun chirie/ preț. Utilitatea contează cel mai mult în obținerea de chiriași (mijloace de transport, poziționare centrală, compartimentare) întrucât aceștia de asemenea încearcă să-și reducă costurile.

   Un alt aspect bun de luat în calcul este că apartamentele vechi au în general randamente la închiriere mai bune decât cele noi întrucât apartamentele din blocurile vechi sunt privite ca fiind superioare din punct de vedere al infrastructurii, locației și uneori al prețului.

  

Trebuie luate în calcul și costurile adiționale (notar, agent imobiliar, taxe) pentru că influențează foarte mult randamentul la închiriere nu doar prețul apartamentului în sine. Alt aspect la care trebuie să te gândești în stadiul achiziției este că e mult mai rentabil să iei un apartament finisat față de unul în care trebuie să investești mai mult decât e cazul ca să arate decent pentru un chiriaș.

   În general apartamentele de la ultimul etaj oferă randamente mai bune la închiriere datorita prețului de achiziție mai mic dar pe de altă parte pot avea și costuri de întreținere mai mari.

   Ar fi indicat să nu te împrumuți pentru banii de avans, dacă nu ai banii de avans, probabil că nu ești pregătit încă din punct de vedere financiar să faci o astfel de investiție, mai mult decât atât, cel mai bine e să fii prevăzător și să alegi un apartament pe care să îl poți revinde ulterior, tocmai de aceea, fii foarte atent la toate detaliile legate de apartament în sine, amenajarea, poziționarea, condițiile și așa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *